Strokovno gradivo

DDV in nepremičnine

Prodajate, kupujete, oddajate ali najemate nepremičnino?

Na področju transakcij z nepremičninami je treba upoštevati vrsto DDV posebnosti. Zato smo za vas pripravili e-gradivo DDV in nepremičnine, v katerem so predstavljene DDV implikacije pri oddajanju v najem in prodajah nepremičnin ter nekaterih z njimi tesno povezanih dobavah. Prejeli boste tudi najbolj pogoste primere iz prakse in vzorce dogovorov o najemu in prodaji. V e-gradivu smo zbrali tudi sodbe sodišča EU in pojasnila FURS.

Poleg e-gradiva, ki ima 50 strani, prejmete tudi video seminar DDV in nepremičnine, kjer je mag. Aleksandra Heinzer predstavila transakcije z nepremičninami – prodaja, nakup, oddaja in najem. Obrazložila je razmejitev med najemom in uporabo nepremičnine ter opredelila ostale posebnosti.

Avtorji

  • mag. ALEKSANDRA HEINZER
    Davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbiPakta svetovanje d.o.o.in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

Vsebina

Gradivo zajema:

  • nepremičnine po DDV pravilih,
  • oddajanje nepremičnin v najem in uporabo (pogoji za obdavčitev najema nepremičnin, enotnost transakcij, zaračunavanje obratovalnih stroškov, služnostna pravica),
  • dobava nepremičnin (dobava objektov, dobava zemljišč, pogoji za obdavčitev dobave nepremičnin, stopnja DDV pri prodaji nepremičnine, stavbna pravica),
  • vse posebnosti, ki jih ne smete spregledati.

Za vsa vaša vprašanja je na razpolago:
Verlag Info - info@dashofer.si