Seminar:
DDV posebnosti v gradbeništvu - webinar

Osnovne informacije

Kotizacija: 190 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 10.00-14.00

Tema

Za pravilno obračunavanje DDV v tem sektorju je tako dobro poznavanje posebnih pravil in vseh predpisov in virov, ki se jih pri tem mora upoštevati.

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 1
 Naslednji termin: 15.4.2020
Lokacija: V živo prek spleta

Termini in prijava - DDV posebnosti v gradbeništvu - webinar

Lokacija
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • 15.4.2020
 • mag. Aleksandra Heinzer
 • 190 EUR + DDV
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - DDV posebnosti v gradbeništvu - webinar

 • DDV posebnosti v gradbenem sektorju
 • Presoja vsebine posla
 • Dobava blaga/opravljanje storitev – zakaj je razmejitev pomembna
 • Preverjanje pogodbenih partnerjev in katere atribute je treba iskati
 • Določitev plačnika DDV
 • Pogoji za uporabo obrnjene davčne obveznosti
 • Dogodki, ki jih je treba poznati za pravočasen obračun DDV
 • Uporaba DDV stopnje – ugotovitev po korakih
 • Pomembne sodbe Sodišča EU
 • Prevzem poslov v tujini (obveznosti, evidentiranje, problem podizvajalcev)
 • Najem tujih gradbenikov – opozorila
 • Gradnja/obnova za trg ter odbitek DDV
 • Gradnja in prenos infrastrukture na občino

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - DDV posebnosti v gradbeništvu - webinar

Na področju gradbeništva obstaja vrsta DDV posebnosti, in sicer na področju stopnje DDV, načina njegovega plačila, evidentiranja in poročanja transakcij. Za pravilno obračunavanje DDV v tem sektorju je tako pomembno dobro poznavanje posebnih pravil in vseh predpisov in virov, ki se jih pri tem mora upoštevati.

Uporaba 76.a člena ZDDV-1 v gradbeništvu je odraz dobrega poznavanja aktivnosti, SKD in prakse podjetij. Poleg tega je ključno poznavanje aktualne sodne Sodišča EU, ki pomembno vpliva na pravočasen obračun DDV.

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - DDV posebnosti v gradbeništvu - webinar

Webinar je namenjen vsem, ki so odgovorni za pravilen obračun DDV v gradbeni dejavnosti in bi želeli svoje znanje obnoviti in poglobiti. Prav tako je seminar namenjen tudi vsem drugim, ki se dogovarjajo za posle in so na kakršen koli način vpleteni v sam potek tega posla (na primer komercialisti).

Imate vprašanja o seminarju?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelj - DDV posebnosti v gradbeništvu - webinar

mag. Aleksandra Heinzer

mag. Aleksandra Heinzer

je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

Časovni razpored - DDV posebnosti v gradbeništvu - webinar

Webinar bo potekal med 10.00 in 14.00. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, vam bomo poslali posnetek, ki vam bo na voljo še 14 dni od termina izvedbe.