Seminar:
HACCP šola od A do Ž

Osnovne informacije

Kotizacija: 590 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 9.00-12.00

Tema

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 4
 Naslednji termin: 12.5.2021 - 18.5.2021
Lokacija: V živo prek spleta

Termini in prijava - HACCP šola od A do Ž

Lokacija
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
  • 12.5.2021 - 18.5.2021
  • Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik
  • 590 EUR + DDV
Input:
  • 12.5.2021 - 18.5.2021
  • Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik
  • 650 EUR + DDV
Input:
  • 15.6.2021 - 18.6.2021
  • Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik
  • 590 EUR + DDV
Input:
  • 15.6.2021 - 18.6.2021
  • Tatjana Kruder, doc. dr. Evgen Benedik
  • 650 EUR + DDV
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - HACCP šola od A do Ž

Pred vami je program štiri-dnevne šole HACCP, ki bo v celoti namenjena izdelavi HACCP sistema za posameznega udeleženca.  Ustanavljate svoje podjetje, kjer boste delali z živili (gostilne, kmečki turizem, bari, catering, obrati s hitro hrano, nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji) in želite pridobiti znanje in se tudi sami lotiti izdelave zakonske obveze HACCP? Potem je ta šola idealna priložnost za vas, saj bo zasnovana na praktičnih primeri in izkušnjah strokovnjakov.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

I. modul (12. 5. 2021):

  • Zakonodajne zahteve;
  • Kaj je živilski obrat;
  • Prerekvizitni programi: dobra higienska praksa in dobra proizvodna praksa.

II. modul (13. 5. 2021):

  • registracija živilskih obratov,
  • haccp sistem,
  • označevanje živil in rok uporabnosti ,
  • označevanje snovi, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (alergenov) v ne predpakiranih gotovih jedeh v obratih javne prehrane ,
  • embalaža živil,
  • prevoz živil,
  • prevzem živil,
  • shranjevanje živil,
  • kvarjenje živil,
  • okužbe in zastrupitve z živili – lastnosti mikroorganizmov,
  • dejavniki tveganja v živilih,
  • mikrobiološki dejavniki tveganja v živilih,
  • kemijski dejavniki tveganja v živilih,
  • fizikalni dejavniki tveganja v živilih.

III. modul (17. 5. 2021):

  • sledljivost živil,
  • umik, odpoklic živil,
  • improvizirana ponudba živil – sejmi in javne prireditve,
  • catering,
  • improvizirana ponudba živil – degustacije.

IV. modul (18. 5. 2021):

Varna in zdrava dietna hrana (dr. Evgen Benedik, dietetik):

  • priprava diet in dietnih živil v živilski dejavnosti (gostilna, proizvodnja..),
  • razlika med dieto in medicinsko indicirano dieto,
  • nabor medicinsko indiciranih diet,  
  • pasti izvajanja diet,
  • najpogostejše napake pri pripravi diet,  
  • doživljenjske diete in na kaj moramo paziti pri izvajanju le-teh. 

+ Pisno preverjanje znanja (cca 60 minut).

Po zaključku izobraževanja boste vsi sodelujoči (sodelujoči so vsi tisti, ki sodelujejo v online izvedbi ali se udeležijo šole v dvorani) prejeli potrdilo o pridobljenem znanju/certifikat s področja HACCP procesov.

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno webinarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

  • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
  • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - HACCP šola od A do Ž

HACCP sistem je zakonska obveza vseh nosilcev živilske dejavnosti. Hkrati dostikrat predstavlja strah nosilcev živilske dejavnosti pri izvajanju predpisanih ukrepov. Zato smo se odločili za izvedbo HACCP šole, ki bo na razumljiv in enostaven način predstavila vse, kar morate vedeti in znati:

  1. da boste izdelali svoj HACCP sistem,

  2. znali uporabljati smernice v svoji proizvodnji,

  3. pravilno izdelati diagram poteka,

  4. prepoznati in obvladovati dejavnike tveganja,

  5. usposobiti svoje zaposlene za varno delo z živili,

  6. udeležence bomo naučili, kako vzpostaviti prerekvizitne programe.

Pridobljeno znanje lahko udeleženci uporabijo v proizvodnji ter omogočijo vsem zaposlenim, da spremljajo delovni proces. Znali bodo oblikovati dokumentacijo na način, da bo razumljiv njim samim in tudi drugim v procesu.

Pridobljeno znanje bodo lahko prenesli tudi na zaposlene v proizvodnji, saj zakonodaja zahteva, da so usposobljeni vsi, ki delajo z živili na katerikoli stopnji procesa.

Na koncu izobraževanja boste delali test in prejeli potrdilo o izobraževanju.

S sabo prinesite čim več vprašanj in dilem iz svoje proizvodnje, da bomo lahko čimbolj konstruktivni.

Šoli se lahko pridružite:

  • 12., 13., 17. in 18. maja 2021 (Zoom izvedba ali z udeležbo v primeru preklica epidemije),
  • 15., 16., 17. in 18. junija 2021 (Zoom izvedba ali z udeležbo v primeru preklica epidemije).

Mesta na šoli so zelo omejena zaradi potrebe po osebnem stiku predavateljev z udeleženci!

Prednosti udeležbe na naši šoli:

  • Haccp šola bo organizirana v manjših skupinah - s tem je zagotovljen individualen pristop predavateljev.
  • Cena poleg izobraževanja v zaključeni skupini vključuje tudi pripravo učnih gradiv in priložnost, da se posvetujete s predavateljema.
  • Certificirani šoli sledi preverjanje znanja pridobljenega tekom predavanj, ki bo potekal v pisni obliki v zadnjem modulu šole (po želji udeleženega).
  • Po zaključku šole prejmete potrdilo oziroma certifikat o vseživljenskem učenju založbe Verlag Dashöfer, ki potrjuje in izkazuje vaše znanje s področij HACCP postopkov in ste usposobljeni, da pridobljeno znanje posredujete dalje.

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - HACCP šola od A do Ž

Izobraževanje je namenjeno vsem zaposlenim v živilski dejavnosti, to so:

  • Bari in kavarne;
  • Gostinski obrati, obrati družbene prehrane;
  • Hoteli;
  • Domovi za upokojence in posebni zavodi;
  • Vrtci, šole, tudi zasebni vrtci;
  • Bolnišnice;
  • Pekarne, predelave mesa, mleka, vrtnin …;
  • Transportna podjetja, ki skrbijo za prevoz živil in krmil za živali;
  • Nevladne organizacije, ki hrano pripravljajo za svoje zaposlene, varovance ali hrano samo razdeljujejo;
  • Trgovine s hrano;
  • …..

Vabljeni!

Če želite vaše znanje o HACCP obnoviti / se seznaniti o tej tematiki ter o tem kakšne zakonske obveze morate spoštovati, vas vabimo na seminar HACCP sistem - notranji nadzor in obvladovanje tveganj.

Imate vprašanja o seminarju?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelj - HACCP šola od A do Ž

Tatjana Kruder

Tatjana Kruder

po osnovni izobrazbi je univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije. Je tudi sodna izvedenka in cenilka za živilstvo na Ministrstvu za pravosodje in ocenjevalka senzorične kakovosti mesa in mesnih izdelkov. Svojim strankam nudi kvalitetno in strokovno podporo, znanje pa predaja tudi na različnih izobraževanjih in delavnicah s področja ravnanja z živili.

REFERENCE:

  • vodja prehrane (Bolnišnica Celje);
  • Mesna industrija: pomočnica vodje prodaje (reklamacije, priprava mesa in izdelkov za prodajo); soustanoviteljica in vodja internega mikrobiološkega laboratorija;
  • Izvajalka velikega števila izobraževanj s področja varnosti hrane (Intelektum, Odin, Krka, Telekom, BKS, Trgovinska zbornica Slovenije, Območne obrtne zbornice, Kmetijsko gozdarski zavodi Celje in Novo mesto in mnogi drugi);
  • Odgovorna oseba za nadzor nad pitno vodo občina Hoče – Slivnica;
  • Vodja projekta »zorjeno meso« Era Velenje;
  • Zunanja strokovna sodelavka na Ministrstvu za zdravje, Urad RS za kemikalije;
  • Mikropis;
  • Vodja projekta Karavana varne kemije v društvu PLANET ZEMLJA;
  • Avtorica strokovnih člankov s področja varne hrane;
  • Sodna izvedenka in cenilka za živila na Ministrstvu za pravosodje RS.

doc. dr. Evgen Benedik

doc. dr. Evgen Benedik

univ. dipl. inž. živ. tehnol. je delno zaposlen na Pediatrični  kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana kot klinični dietetik in delno na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani kot predavatelj klinične dietetike. Je ustanovitelj in lastnik Inštituta za prehransko programiranje. Ima bogate izkušnje na področju prehranskega svetovanja. Je tudi aktiven član različnih uglednih domačih in tujih strokovnih in znanstvenih združenj.

Časovni razpored - HACCP šola od A do Ž

Šola bo vse štiri dni potekala glede na spodnji razpored (ne glede na tip izvedbe):

09.00 - 10.30 Predavanje I. del 
10.30 - 10.40 Odmor
10.40 - 12.00 Predavanje II. del

Število mest je zelo omejeno!

  • V času epidemije v državi ne izvajamo predavanj z udeležbo.

Za udeležbo preko on-line prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste povabljeni na ponovitev webinarja ali pa vam bo poslan posnetek posameznega modula, v kolikor bo le ta na voljo.

Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja ali seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavatelj sproti podal odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

  1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

  2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

  3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.