Seminar:
Izkazovanje in posebnosti neopredmetenih in opredmetenih osnovnih sredstev določenih uporabnikov EKN

Osnovne informacije

Kotizacija: 190 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 9.00-12.00

Tema

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 2
 Naslednji termin: 16.11.2020
Lokacija: Ljubljana

Termini in prijava - Izkazovanje in posebnosti neopredmetenih in opredmetenih osnovnih sredstev določenih uporabnikov EKN

Lokacija
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • 16.11.2020
 • Fenja Borštnar dipl. ekon.
 • 190 EUR + DDV
Input:
 • 16.11.2020
 • Fenja Borštnar dipl. ekon.
 • 190 EUR + DDV
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - Izkazovanje in posebnosti neopredmetenih in opredmetenih osnovnih sredstev določenih uporabnikov EKN

 1. Pripoznavanje in razvrščanje sredstev.
 2. Vzdrževanje sredstev.
 3. Najem sredstev.
 4. Odprava pripoznanj sredstev.
 5. Amortizacija sredstev.
 6. Sredstva z nabavno vrednostjo do 500 €.
 7. Vpliv letnega rezultata na sredstva.

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

 • gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi (na željo prijavljenega, ki jo naveden ob prijavi).

Cena za udeležbo preko on-line vključuje:

 • pdf gradivo,
 • pdf potrdilo o udeležbi (na željo prijavljenega, ki jo naveden ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - Izkazovanje in posebnosti neopredmetenih in opredmetenih osnovnih sredstev določenih uporabnikov EKN

Pri izkazovanju neopredmetenih in opredmetenih osnovnih sredstev bomo pogledali kaj so neopredmetena in kaj opredmetena osnovna sredstva, pravila pripoznavanja, kako jih razvrščamo in odpravo pripoznanj. Kako se obravnavajo kasnejša vlaganja v sredstva. Kako se obravnavajo najemi in sredstva z nabavno vrednostjo do 500 €. Pogledali bomo tudi amortizacijo sredstev ter vpliv letnega rezultata na sredstva.

Poleg teoretične predstavitve bo na predavanju predstavljeno tudi knjiženje teh dogodkov.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, fizično izvedbo kot tudi on-line. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na izvedbi seminarja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - Izkazovanje in posebnosti neopredmetenih in opredmetenih osnovnih sredstev določenih uporabnikov EKN

Seminar je namenjen vsem, ki imajo pri svojem delu opravka s knjiženjem osnovnih sredstev, z določanjem amortizacijske stopnje, popisom, prodajo, itd. Na seminar vabimo zaposlene v javni upravi.

Imate vprašanja o seminarju?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelj - Izkazovanje in posebnosti neopredmetenih in opredmetenih osnovnih sredstev določenih uporabnikov EKN

Fenja Borštnar dipl. ekon.

Fenja Borštnar dipl. ekon.

Fenja Borštnar, diplomirana ekonomistka in strokovnjakinja s področja računovodstva. Z računovodstvom se ukvarja že več kot 20 let, od tega 15 let samostojno kot vodja lastnega računovodskega servisa. Redna zunanja sodelavka na Javnem zavodu Cene Štupar. Občasno predava in vodi delavnice tudi na Obrtni zbornici Slovenije, Zvezi svobodnih sindikatov in različnih podjetjih. Vodenje preko 200 tečajev, seminarjev in izobraževanj s področja knjigovodske in računovodske tematike.

Časovni razpored - Izkazovanje in posebnosti neopredmetenih in opredmetenih osnovnih sredstev določenih uporabnikov EKN

Seminar bo potekal med 9. in 12. uro (vmes naredimo 15 min odmor, z udeležbo v dvorani in v živjo, preko on-line prenosa. Število mest je omejeno!

Za udeležbo preko on-line prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste povabljeni na ponovitev webinarja ali pa vam bo poslan posnetek predavanja, v kolikor bo le ta na voljo.

Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja ali seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavatelj sproti podal odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).