Seminar:
Obračunavanje plač in drugih prejemkov v luči predstavljenega mega proti koronopaketa za javni sektor - webinar

Osnovne informacije

Kotizacija: 190 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 9.00-11.30

Tema

Kako je s povračilom stroškov prevoza za čas, ko delavec dela od doma? Kaj v primeru, ko smo delavcu izplačevali povračilo vezano na stroške javnega prevoza, sedaj pa je stanje začasne prepovedi javnega prevoza?

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 1
 Naslednji termin: 23.4.2020
Lokacija: V živo prek spleta

Termini in prijava - Obračunavanje plač in drugih prejemkov v luči predstavljenega mega proti koronopaketa za javni sektor - webinar

Lokacija
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • 23.4.2020
 • Majda Gominšek
 • 190 EUR + DDV
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - Obračunavanje plač in drugih prejemkov v luči predstavljenega mega proti koronopaketa za javni sektor - webinar

V okviru spletnega seminarja bomo:

 • preverili obračunska vprašanja povezana z razglasitvijo epidemije,
 • pogledali obračunski vidik,
 • na primerih prikazali osnove za nadomestila, stopnje za obračun nadomestil,
 • preverili kaj je pomembno z vidika zahtevkov za refundacije

Poleg teh vsebin bomo podali poudarek predvsem na sedaj še predlog vlade na proti korona paket, ki ga je vlada RS 29.3.2020 poslala v DZ za javni sektor, ki med drugim predvideva:

 • znižanje plač za funkcionarje,
 • začasna premestitev zaradi nujnih delovnih potreb v času epidemije COVID-19,
 • delo preko polnega delovnega časa v času epidemije COVID-19,
 • zaposlitev zaradi nujnih delovnih potreb v času epidemije COVID-19,
 • nadomestilo plače zaradi epidemije COVID-19,
 • dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije,

ter vse ostale ukrepe, ki se nanašajo na javni sektor, kot so zmanjševanja plačilnih rokov in poenostavitev javnih naročil – zvišanje zneskov.

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje. Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - Obračunavanje plač in drugih prejemkov v luči predstavljenega mega proti koronopaketa za javni sektor - webinar

Glede na spremenjeno zakonodajo in razmer v obdobju epidemije, prihaja do vprašanj in dilem, kako pravilno obračunati plače ter ostalih povračil povezanih z delom. Zakonodaja se spreminja glede čakanja na domu, dela od doma, boleznine, so pa v pripravi novi ukrepi in poti. ki bodo jasni že v naslednjih dneh .

V ta namen smo za vas pripravili praktični spletni seminar, v kateri bodo vsi prisotni prejeli informacije kako je z obračunom plač v javnem sektorju ter na katere zakone in posebnosti je potrebno paziti.

Tako bodo vsi udeleženi na enostaven način pridobili odgovore na trenutna najpogostejša vprašanja v povezavi z obračunavanjem plač v javnem sektorju ter imeli ves čas informacije na voljo.

Vabljeni!

Webinar bo potekal v on-line obliki v živo. Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - Obračunavanje plač in drugih prejemkov v luči predstavljenega mega proti koronopaketa za javni sektor - webinar

Webinar je namenjen računovodjem, finančnikom, kadrovikom, direktorjem in drugim zaposlenim, ki morajo poznati in se ukvarjajo z obračunom in izplačilom plač in so zaposleni v javnem sektorju.

Imate vprašanja o seminarju?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelj - Obračunavanje plač in drugih prejemkov v luči predstavljenega mega proti koronopaketa za javni sektor - webinar

Majda Gominšek

Majda Gominšek

finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni sektor in soavtorica priročnika o finančnem poslovanju društev.

Časovni razpored - Obračunavanje plač in drugih prejemkov v luči predstavljenega mega proti koronopaketa za javni sektor - webinar

Webinar bo potekal med 10.00 in 11.30. Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, vam bomo poslali posnetek, ki vam bo na voljo še 14 dni od termina izvedbe.