Seminar:
Letno poročilo za leto 2020 v javnem sektorju vezano na aktualno zakonodajno

Osnovne informacije

Kotizacija: 178 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 9.00-12.00

Tema

Priprava in izdelava računovodskih izkazov za javni sektor za leto 2019.

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 4
 Naslednji termin: 7.12.2020
Lokacija: V živo prek spleta

Termini in prijava - Letno poročilo za leto 2020 v javnem sektorju vezano na aktualno zakonodajno

Lokacija
Datum
Predavatelj
Prijavite se
  • 7.12.2020
  • 22.12.2020
  • 7.1.2021
  • 18.1.2021
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - Letno poročilo za leto 2020 v javnem sektorju vezano na aktualno zakonodajno

1. Računovodski izkazi - pojasnila, posebnosti, zakonske novosti, primeri

Bilanca stanja

Izkaz prihodkov in odhodkov

Izkaz prihodkov in odhodkov po vrstah dejavnosti

Izkaz prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po načelu denarnega toka

Presežki prihodkov nad odhodki (izračun, evidentiranje, obveznosti, ki izhajajo iz tega)

Druge priloge k izkazu bilanca stanja in izkazu prihodkov in odhodkov

2. Davčni obračun

Davčno priznani prihodki

Delno priznani odhodki

Davčne olajšave

Druge posebnosti davčnega obračuna- Pravilnik o pridobitni in

nepridobitni dejavnosti za javne zavode (109/07 in 68/09)

3. Priprave na letno poročilo

Pomen in namen inventurnega elaborata

Vsebina letnega poročila

Priloge k letnemu poročilu

Razkritja v letnem poročilu

Sprejem in potrditev letnega poročila

4. Izjava o notranji reviziji

Vsebina in pomen izjave

Odgovornosti za pripravo izjave

Pristop k pripravi izjave

5. Vse aktualnost in novosti

Cena z udeležbo v dvorani vključuje:

• gradivo,
  • jutranjo kavico,
  • pogostitev med odmori in
  • potrdilo o udeležbi (na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Cena on-line izvedbe vključuje:

• pdf gradivo,
  • potrdilo o sodelovanju v on-line predavanju (na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in več-dnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Navedeni popusti ne veljajo za webinarje. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

• Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja/seminarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
  • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
  • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
  • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - Letno poročilo za leto 2020 v javnem sektorju vezano na aktualno zakonodajno

Vsako leto prihaja do sprememb tako na davčnem kot na računovodskem področju, zato smo za vse računovodje v javnem sektorju tudi letos pripravili vsakoletni posvet, kjer boste prejeli jasna navodila glede priprave in izdelave računovodskih izkazov za leto 2020.

Zaključevanje leta bo tokrat posvečeno razčiščevanju dilem, ki se nanašajo na evidentiranje državne pomoči v javnem sektorju zaradi Covid 19 v skladu z mega zakoni (1 do 5)!

Leto 2020 je prineslo številne spremembe pri obračun plač, dodatkov, delovne uspešnosti, refundacij, napredovanj, … Zakonodaja se spreminja glede čakanja na domu, dela od doma, boleznine, ... Gre za posebnosti pri obračunu plač za javni sektor po času epidemije in ponovne razglasitve epidemije, na tem področju pa je kar nekaj nejasnosti. S 1.7.2020 se je vrnila redna delovna uspešnost za javne uslužbence.

Predstavljene bodo torej vse posebnosti in novosti, ki veljajo v javnem sektorju, opozorili pa bomo tudi na najpogostejše napake na tem področju.

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, z udeležbo v dvorani kot tudi izvedbo preko on-line prenosa. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na seminarju. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva.

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - Letno poročilo za leto 2020 v javnem sektorju vezano na aktualno zakonodajno

Seminar je namenjen računovodjem zaposlenim v javnem sektorju. Prav posebej pa udeležbo priporočamo računovodjem, ki prihajajo iz gospodarstva v javni sektor ter se želijo seznaniti s posebnostmi računovodenja v negospodarstvu.

Imate vprašanja o seminarju?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelj - Letno poročilo za leto 2020 v javnem sektorju vezano na aktualno zakonodajno

Majda Gominšek

finančna svetovalka, je ekonomistka z več kot 25-letnimi izkušnjami na finančno-računovodskem področju. Že desetletje samostojno vodi tečaje vodenja poslovnih knjig za gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter izvaja seminarje s področja računovodstva in financ za javne zavode, društva in pravne osebe javnega prava. Je svetovalka za javni sektor in soavtorica priročnika o finančnem poslovanju društev.

Časovni razpored - Letno poročilo za leto 2020 v javnem sektorju vezano na aktualno zakonodajno

Webinar in seminar bosta potekala vzpredno, med 9.00 in 13.00 uro. Tekom predavanja naredimo 15 min pavzo. Število mest je omejeno!

Za udeležbo preko on-line potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste povabljeni na ponovitev seminarja, ali boste prejeli posnetek predavanja, v kolikor bo na voljo.

Vsa navodila in napotke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).