Seminar:
Nakup nepremičnine, pridobivanje dovoljenj, uporabno dovoljenje in legalizacije za investitorje

Osnovne informacije

Kotizacija: 244 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 12.00-16.00

Tema

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 1
 Naslednji termin: 27.5.2021
Lokacija: V živo prek spleta

Termini in prijava - Nakup nepremičnine, pridobivanje dovoljenj, uporabno dovoljenje in legalizacije za investitorje

Lokacija
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • 27.5.2021
 • Aleksandra Velkovrh
 • 244 EUR + DDV
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - Nakup nepremičnine, pridobivanje dovoljenj, uporabno dovoljenje in legalizacije za investitorje

Delavnica je namenjena investitorjem, ki se morajo pred začetkom gradnje seznaniti z:

 1. Nakupom zemljišča ali obstoječega objekta;
 2. Pridobivanje dovoljenj za novogradnjo in rekonstrukcijo;
 3. Vrsta legalizacije je odvisna od starosti objeta;
 4. Kako skleniti pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije s projektantom, kaj so obveznosti projektanta, vrste in namen projektne dokumentacije;
 5. Kako zagotoviti nadzor nad gradnjo, kaj so obveznosti nadzornika, katere naloge je projektantu smiselno določiti s pogodbo;
 6. Kako izbrati izvajalce, kaj zahtevati od njih;
 7. Katere obveznosti pri gradnji, rekonstrukciji ali vzdrževalnih delih imajo investitorji, katere obveznosti lahko prenesejo na pogodbene partnerje;
 8. Kaj je potrebno storiti, da bo gradnja objekta uspešno zaključena s pridobitvijo uporabnega dovoljenja in hišne številke;
 9. Ali se splača počakati na novi zakon GZ-1.

riznanje kreditnih točk s strani IZS

Po dogovoru z IZS bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobili 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev (Uradni list RS, št. 37/18).

Ob izvedbi seminarja bomo vsem udeležencem izdali potrdilo o udeležbi z vsebino o pisnem priznanju kreditnih točk s strani Inženirske zbornice Slovenije. Vlogo za priznanje kreditnih točk v vašem imenu bo vložena z naše strani.

Skupinska vloga bo na Inženirsko zbornico Slovenije vložena na podlagi podpisane prezenčne liste in vpisane IZS št. udeleženca, po izvedbi seminarja. Kreditne točke bodo pripisane avtomatsko in udeleženci sami ne rabijo ničesar javljati na IZS.

Več preberite tukaj: http://www.izs.si/nc/izpostavljena-novica/stalno-poklicno-usposabljanje-pooblascenih-inzenirjev-za-leto-2020-2701/

Cena z udeležbo vključuje:

 • pdf gradivo,
 • jutranjo kavico,
 • pogostitev med odmori in
 • potrdilo o udeležbi s priznanjem kreditnih točk s strani IZS. 

Cena on-line udeležbe vključuje:

 • pdf gradivo,
 • pdf potrdilo o sodelovanju v on-line predavanju s priznanjem kreditnih točk s strani IZS. 

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in več-dnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Navedeni popusti ne veljajo za webinarje. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Ponujeni popusti na ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - Nakup nepremičnine, pridobivanje dovoljenj, uporabno dovoljenje in legalizacije za investitorje

Gradbeni zakon (GZ) se uporablja dve leti in za seboj že imamo znano prakso uporabe zakona.

V ta namen smo pripravili praktični seminar, na katrem bodo predstavljene vsebine, ki predpisujejo novosti ter, ki jih morajo poznati in upoštevati bodoči lastniki nepremičnin pred nakupom, rekonstrukcijo ali novogradnjo objektov.

Nekaj najpogostejših vprašanj bodočih ali sedanjih investitorjev so:

 • Kaj se lahko obnavlja brez gradbenega dovoljenja?
 • Kako se lotiti obnove?
 • Kakšna vrsta legalizacije je najustreznejša?  

Gradbeni zakon (GZ) namreč predpisuje novosti, ki jih morajo poznati in upoštevati tudi individualni investitorji, poleg ostalih udeležencev gradnje. Za kršitve so namreč predpisane kazni. Nepoznavanje predpisov pa vpliva tudi na kakovost izvedenih del.

Praktični seminar temelji na prikazu zakonodaje na primerih, najpogostejših napakah in priporočilih.

Delavnica je namenjena individualnim investitorjem brez predznanja gradbenih predpisov.

V okviru predavanja bo udeležencem predstavljena vsebina osnutka novega zakona (GZ-1)!

Predavanje je pripravljeno za izvedbo v obeh oblikah, z udeležbo v dvorani kot tudi izvedbo preko on-line prenosa. Izvedba v fizični obliki bo potekala v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi s primerno zaščito za udeležence, predavatelja in vse prisotne na seminarju. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva. 

Prosimo, da med prijavnicami izberete prijavnico, ki bolj ustreza vašim željam (v primeru prijave na on-line izvedbo, vas vabimo, da izpolnite prijavnico ˝v živo preko spleta˝, ali v opombe zapišete kateri tip izvedbe vam bolj ustreza).

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - Nakup nepremičnine, pridobivanje dovoljenj, uporabno dovoljenje in legalizacije za investitorje

Na praktično predavanje vabimo tako investitorje kot tudi ostale udeležence pri gradnji, ki se jih vsebina seminarja kakorkoli dotika in bi želeli skozi praktične primere izvedeti vse o nakup nepremičnine, pridobivanju dovoljenj, uporabnem dovoljenju in legalizacijah.

Predavatelj - Nakup nepremičnine, pridobivanje dovoljenj, uporabno dovoljenje in legalizacije za investitorje

Aleksandra Velkovrh

Aleksandra Velkovrh

Aleksandra Velkovrh, dipl. gr. ing., spec. javn. uprav. Predavateljica z bogatimi praktičnimi izkušnjami in velikim strokovnim znanjem je kot gradbeni inženir vodila gradbišča, delala na občini kot svetovalka župana za okolje in prostor, vodila je kabinet na Generalnem sekretariatu Vlade RS, izvajala investicije na Ministrstvu za pravosodje in Zavodih za izvajanje kazenskih sankcij, Je predavateljica, avtorica prispevkov in so/avtorica več knjig in priročnikov s področja gradbeništva.

Časovni razpored - Nakup nepremičnine, pridobivanje dovoljenj, uporabno dovoljenje in legalizacije za investitorje

Webinar bo potekal med 12. in 16. uro. Tekom predavanja naredimo 15 min pavzo. Število mest z udeležbo je omejeno!

 • Zaradi epidemije v državi trenutno ne izvajamo predavanja z udeležbo.

Za udeležbo preko on-line prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja in, ki vam bo na voljo za ogled 3 dni po izvedbi webinarja.

Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Drugi sorodni produkti