Seminar:
On-line DDV šola za začetnike

Osnovne informacije

Kotizacija: 490 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 9.00-12.00

Tema

V treh dneh boste v okviru DDV šole osvojili osnove in posebnosti davka na dodano vrednost, ki jih mora poznati vsak računovodja in knjigovodja v gospodarstvu in javnem sektorju.

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 2
 Naslednji termin: 12.10.2020 - 16.10.2020
Lokacija: V živo prek spleta

Termini in prijava - On-line DDV šola za začetnike

Lokacija
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • 12.10.2020 - 16.10.2020
 • mag. Aleksandra Heinzer
 • 490 EUR + DDV
Input:
 • 11.11.2020 - 16.11.2020
 • mag. Aleksandra Heinzer
 • 590 EUR + DDV
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - On-line DDV šola za začetnike

 1. Osnove, ki jih mora poznati vsak računovodja
 • uporaba predpisov za namene DDV
 • pravilno razvrščanje vrst transakcij
 • ločevanje med obdavčenim in oproščenim prometom
 1. Delo v praksi:
 • določanje davčne osnove
 • obdavčljivi dogodek, obveznost obračuna in odbitek DDV
 • popravki odbitka DDV
 • vodenje in izpolnjevanje DDV evidenc
 1. Nekatere posebnosti:
 • poslovanje z nepremičninami
 • obrnjena davčna obveznost po 76. a členu ZDDV-1
 • posebna ureditev za rabljeno blago
 1. Poslovanje s tujino:
 • določanje kraja opravljanja storitev in dobave blaga
 • prepoznavanje poslovnih partnerjev
 • dobave in pridobitve blaga znotraj Unije
 • prodaje in nakupi blaga pri poslovanju s tretjimi državami
 1. Računi in knjigovodstvo:
 • splošno o računih (kdaj se račun izda, vsebina računov)
 • DDV evidence (konkretni primeri izpolnjevanja obračuna DDV in RP)

Po zaključku on-line izobraževanja boste vi sodelujoči (sodelujoči so vsi tisti, ki se prijavijo v prenos) prejeli potrdilo o pridobljenem znanju s področja DDV.

Pomembno: Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Popusti na redno ceno webinarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje dva dni pred izvedbo webinarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - On-line DDV šola za začetnike

Če ste se z DDV začeli šele srečevati, je zelo pomembno, da se pravilno naučite kako deluje. Le s poznavanjem pravih osnovnih DDV pravil boste namreč lahko uspešno reševali dejanske zagate, s katerimi se boste morali spopadati pri svojem delu. Učenje od izkušene DDV svetovalke je lahko vaša dobra karierna naložba.

Program je zasnovan tako, da bomo pričeli z osnovnimi DDV pravili in podrobneje pogledali vse osnove, ki jih mora poznati vsak računovodja. Preverili bomo kako poteka delo v praksi, vas seznanili z posebnostmi, s katerimi se dnevno srečujete. Razrešili bomo tudi dileme z računi in DDV evidencami. Poudarek bo na praktičnih primerih, ki jih bomo reševali skupaj in jih tudi sistematično obrazložili, tako da boste po koncu izobraževanja lahko v svojem delovnem okolju samostojno izvajali opravila povezana z DDV-jem.

Razpisani termini:

 • 12., 13. in 16. oktober 2020 (preko spleta) in
 • 11., 12. in 16. november 2020 (Ljubljana).

Čim prejšnja rezervacija mesta na on-line izobraževanju je zelo zaželjena.

On-line tečaji bodo potekali v manjših skupinah, ki bodo zagotavljale individualen pristop predavateljce, ki je izkušeni strokovnjak in praktik.

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - On-line DDV šola za začetnike

On-line šola DDV za začetnike je namenjena vsem, ki se ukvarjajo z DDV, računovodjem in knjigovodjem, zaposlenim v gospodarstvu kot tudi javnih zavodih. Vabimo tako začetnike, ki želijo skozi sistematičen pristop razumeti sistem DDV-ja in njegovo obračunavanje, kot tiste z večletnimi izkušnjami, ki želijo preveriti in izpopolniti svoje znanje.

Imate vprašanja o seminarju?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelj - On-line DDV šola za začetnike

mag. Aleksandra Heinzer

mag. Aleksandra Heinzer

je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

mag. Aleksandra Heinzer

mag. Aleksandra Heinzer

je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

Reference - On-line DDV šola za začetnike

»Čudovita predavateljica z ogromno izkušnjami in odličnim načinom predavanja. « (Računovodstvo Meja, Melita Jamnik s.p.)

»Poučna vsebina, zelo dobra razlaga in prijaznost predavateljice.« (Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca)

»Za začetnike je predavanje super, še posebej sem navdušena nad predavateljico. Razlaga razumljivo, da lahko razume vsak.« (Stanovanjsko podjetje d.o.o.)

»Seminar je bil zelo zanimiv, glede na to, da sem se samo pred nekaj meseci zaposlila v računovodstvu, sem izvedela in se naučila veliko stvari, ki mi bodo pomagale pri delu.« (Stanovanjsko podjetje d.o.o.)

»Predavanja so bila zame zelo koristna in so vzpodbudila dodatno željo in radovednost s področja DDV.« (Banka Slovenije)

»Super predavateljica, ki želi da razumemo snov, ki nam jo podaja. To pa je ena najpomembnejših stvari!« (Lalum d.o.o.)

»Všeč mi je bilo, ker predavateljica razlaga tematiko vživeto. Razlaga je bila jasna in podkrepljena s primeri. Predavanja so bila tudi zelo praktično naravnana.« (Iskra ISD)

»Bilo je zelo izčrpno in razumno predstavljeno področje. Predavateljica je super, prav tako tudi osebje podjetja. Pozitivni občutki.«(GKN DRIVELINE SLOVENIJA d.o.o.)

»Današnji seminar se mi je zdel zelo poučen. Z njim sem pridobil pregled nad tem kako velik je DDV sistem, ki pa je le majhen del celotnega sistema.« (IZRAVNAVA d.o.o.)

»Seminar je izpolnil vsa moja pričakovanja. Zelo sem zadovoljna nad predavateljico go. Aleksandro. Vse pohvale. Sigurno se še vrnem k vam.« (INTRA LIGHTING d.o.o.)

»Nad pričakovanji pred začetkom seminarja. Zelo zadovoljna.« (AGC Consultatio, d.o.o. Ljubljana)

»Dobra organizacija, dobro predavanje s primeri.« (Fibran d.o.o.)

»Pohvale predavateljici za zelo dobro predavanje.« (Informatika d.o.o., Maribor)

»Predavateljica predava vsem razumevajoče in daje poudarek na težke vsebine.« (Magola d.o.o.)

»Z izobraževanjem sem zadovoljna. Super predavateljica, katera nam je odlično predstavila osnove DDV. «

»S seminarjem sem zelo zadovoljna, predavateljica je super in sama organizacija. Vsi zelo prijazni. «(Goinfo d.o.o. Nova Gorica, Tjaša Hrast)

»Super predavateljica, vsebina zelo dobro obrazložena tudi na praktičnih primerih.« (Lalum d.o.o., Barbara Hočevar)

»S seminarjem sem zelo zadovovoljna. Dobra organizacija, super predavateljica, ki jasno in na praktičnih primerih razloži temo. Dostopna je za vprašanja na katera poda odgovore. Vzdušje je zelo prijetno in sproščeno.« (Računovodske in knjigovodske storitve, Janika Kovačič s.p.)

Časovni razpored - On-line DDV šola za začetnike

On-line šola bo 15., 16. in 17. junija potekala s spodnjim razporedom:

09.00 - 10.30 Predavanje I. del 
10.30 - 10.15 Odmor
10.15 - 12.00 Predavanje II. del

Po zaključenem on-line izobraževanju boste s strani založbe Verlag Dashöfer prejeli pdf potrdilo o pridobljenem znanju s področja DDV.

Število mest je omejeno!

Za udeležbo potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, vam bomo poslali posnetek, in ki vam bo na voljo še 7 dni od datuma izvedbe.

Šola v fizični izvedbi (novembra) bo potekala:

I. in II. dan

08.45 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi
09.00 - 11.00 Predavanje I. del
11.00 - 11.30 Odmor s pogostitvijo in priložnost za druženje
11.30 - 13.30 Predavanje II. del

III. dan

08.45 - 09.00 Dobrodošlica ob jutranji kavi
09.00 - 10.30 Predavanje
10.30 - 11.15 Preverjanje znanja
11.15 - Podelitev certifikata o pridobljenem znanju s področja DDV

Pogoji in popusti - On-line DDV šola za začetnike