Seminar:
Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih (v času epidemije)

Osnovne informacije

Kotizacija: 128 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 10.00-11.30

Tema

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 1
 Naslednji termin: 22.4.2021
Lokacija: V živo prek spleta

Termini in prijava - Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih (v času epidemije)

Lokacija
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • 22.4.2021
 • Tanja Bohl
 • 128 EUR + DDV
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih (v času epidemije)

Izzivi varstva osebnih podatkov v delovnih razmerjih, ki jih je doslej že obravnaval Informacijski pooblaščenec in se jih bomo dotaknili tudi na seminarju so v času epidemije predvsem naslednji:

 1. Uporaba videokonferenčnega orodja pri delu na domu;
 2. Posredovanje diagnoze delodajalcu;
 3. Testiranje in cepljenje zaposlenih;
 4. Snemanje sestankov in letnih razgovorov prek spletnih komunikacijskih platform;
 5. Rok hrambe karantenskih odločb;
 6. Ogled delovnega mesta s strani delodajalca;
 7. Merjenje in beleženje podatkov o telesni temperaturi;
 8. Poizvedovanje delodajalca glede zdravstvenega stanja zaposlenih;
 9. Beleženje zdravstvenega stanja zaposlenih in družinskih članov;
 10. Nadzor karantene s strani delodajalca;
 11. Podpisovanje posebne izjave glede zdravja s strani delavcev.

Vaša predhodna vprašanja so zelo zaželjena in jih ob prijavi lahko pošljete na larisa.berginc@dashofer.si.

Cena on-line izvedbe vključuje:

 • pdf gradivo,
 • posvetovanje s predavateljico,
 • strokovne in konkretne nasvete,
 • potrdilo o sodelovanju v on-line predavanju (na željo prijavljenega, ki jo navede ob prijavi).

Pomembno: naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje (izjema so krajši webinarji in več-dnevna izobraževanja). Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust. Navedeni popusti ne veljajo za webinarje. Popusti na redno ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri dni pred izvedbo webinarja/seminarja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.​
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Račun za plačilo kotizacije boste prejeli po potrditvi termina seminarja, na mail naslov naveden na vaši prijavnici.
 • Informacije o tipu izvedbi predavanja kot tudi ostale podatke boste prejeli najkasneje 1 delovni dan pred datumom seminarja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih (v času epidemije)

Epidemija nalezljive bolezni Covid-19 je prinesla zelo specifične situacije, ki od delodajalcev terjajo upoštevanje novih predpisov in izvajanje (dodatnih) preventivnih ukrepov, ki bodo zagotavljali izboljševanje stanja ter višjo raven varnosti in zdravja pri delu. Ker se številni preventivni ukrepi nanašajo na obdelavo osebnih podatkov delavca, je zelo pomembno razumeti, da so delodajalci tudi pri izvajanju tovrstnih preventivnih ukrepov, še vedno dolžni zagotavljati varstvo in ustrezno varnost osebnih podatkov pri njihovi obdelavi, sam nivo varnosti pa se ne sme nižati.

Na seminarju se bomo posvetili aktualni problematiki v zvezi z izzivi delodajalca, ki se nanašajo na varstvo osebnih podatkov pri vpeljevanju ukrepov, namenjenih zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu, predvsem v okviru organizacije dela na daljavo, poleg tega pa se bomo osredotočili tudi na dileme glede posredovanja diagnoze delodajalcu ter na ostala aktualna vprašanja, ki so povezana z varstvom osebnih podatkov v delovnih razmerjih, v času epidemije.

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih (v času epidemije)

Webinar je namenjen direktorjem, kadrovikom, poslovnim sektretarjem, davčnim svetovalcem ter drugim osebam, ki se pri svojem delu srečujejo z osebnimi podatki. Na seminar vabimo tako manjša podjetja, kot tudi podjetja z več kot 250 zaposlenimi.

Vabljeni!

Imate vprašanja o seminarju?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelj - Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih (v času epidemije)

Tanja Bohl

Tanja Bohl

je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003 se je zaposlila v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki, kariero pa nadaljevala kot odvetnica in kasnejša partnerica v Odvetniški pisarni Ulčar & partnerji. Od maja 2013 je aktivna v lastni odvetniški pisarni, in sicer Odvetniški pisarni Bohl d.o.o. Specializirana je za področje delovnega prava, iz katerega zaključuje tudi specialistični študij na Pravni fakulteti v Ljubljani. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem ter zlasti s svetovanjem delodajalcev s področja delovnega prava, z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanjem le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

Časovni razpored - Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih (v času epidemije)

Seminar bo potekal preko ZOOM-a, med 10. in 11.30 uro. Mesta na smeinarju so omejena!

 • Zaradi epidemije v državi trenutno ne izvajamo predavanja z udeležbo.

Za udeležbo preko on-line prenosa potrebujete le računalnik in dostop do interneta. Če se nam na webinarju ne boste mogli pridružiti v živo, boste prejeli posnetek predavanja v kolikor bo na voljo, ali bili povabljeni na ponovitev webinarja.

Vsa navodila in napotke glede izvedbe boste prejeli na vaš elektronski naslov - 1 dan pred izvedbo. Tekom webinarja in seminarja bo mogoče zastaviti vprašanja, tako da vam bo predavateljica sproti podala odgovore na morebitne izzive in težave s katerimi se soočate. Vabimo pa vas, da nam vprašanja pošljete že vnaprej (na email: larisa.berginc@dashofer.si).

Naši webinarji vam ponujajo številne prednosti:

 1. Prihranite čas in stroške potovanja  - webinarju lahko prisluhnete kjerkoli. Na delovnem mestu ali doma, preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

 2. Zastavite vprašanja s pomočjo funkcije klepeta ali tako da vprašanje zastavite ustno preko mikrofona. 

 3. Praktično: izvedba preko ZOOM pomeni interaktivno komunikacijo med vsemi udeleženimi.

Drugi sorodni produkti