Seminar:
Vodenje pogodb po FIDIC-u

Osnovne informacije

Kotizacija: 288 EUR brez DDV, vključuje strokovni material.

Trajanje: 9.00-15.00

Tema

Na seminarju bodo izpostavljene glavne posebnosti FIDIC pogodb, način njihove uporabe ter vsi »triki«, ki jih mora poznati gradbeni izvajalec pri izvajanju FIDIC pogodb.

Termin

Število razpoložljivih seminarjev: 3
 Naslednji termin: 20.5.2020
Lokacija: Ljubljana

Termini in prijava - Vodenje pogodb po FIDIC-u

Lokacija
Datum
Predavatelj
Cena
Prijavite se
 • 20.5.2020
 • mag. Maja Koršič Potočnik, Maja Prebil
 • 288 EUR + DDV
Input:
 • 20.8.2020
 • mag. Maja Koršič Potočnik, Maja Prebil
 • 288 EUR + DDV
Input:
 • 20.10.2020
 • mag. Maja Koršič Potočnik, Maja Prebil
 • 288 EUR + DDV
Input:

Prosta mesta še na voljo.
Na voljo le omejeno število mest.
Ta termin je žal razprodan.
Potrjena izvedba.

Vsebina izobraževanja - Vodenje pogodb po FIDIC-u

1. Splošno o pogodbah FIDIC:

 • kaj so pogodbe FIDIC;
 • katere pogodbe FIDIC poznamo in kako se razlikujejo med seboj;
 • kako se pogodba FIDIC razlikuje od splošne gradbene pogodbe;
 • kako so sestavljene pogodbe FIDIC.

2. Posebnosti pogodb FIDIC glede na splošne gradbene pogodbe:

 • stranke pogodbe FIDIC;
 • vloga inženirja;
 • posebnosti pogodbe FIDIC glede na splošno gradbeno pogodbo.

3. Roki po pogodbi FIDIC:

 • katere roke pozna pogodba FIDIC;
 • kateri roki so prekluzivni;
 • kako je treba razumeti roke po pogodbah FIDIC.

4. Oblikovanje posebnih pogojev pogodbe:

 • natančen pregled glavnih napak, ki jih stori naročnik pri oblikovanju posebnih pogojev pogodbe FIDIC.

5. Zahtevki izvajalca po pogodbah FIDIC.

6. Vprašanja.

Priznanje kreditnih točk s strani IZS

Po dogovoru z IZS bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobili 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev (Uradni list RS, št. 37/18).

Ob izvedbi seminarja bomo vsem udeležencem izdali potrdilo o udeležbi z vsebino o pisnem priznanju kreditnih točk s strani Inženirske zbornice Slovenije. Vlogo za priznanje kreditnih točk v vašem imenu bo vložena z naše strani.

Skupinska vloga bo na Inženirsko zbornico Slovenije vložena na podlagi podpisane prezenčne liste in vpisane IZS št. udeleženca, po izvedbi seminarja. Kreditne točke bodo pripisane avtomatsko in udeleženci sami ne rabijo ničesar javljati na IZS.

Več preberite tukaj:http://www.izs.si/nc/izpostavljena-novica/stalno-poklicno-usposabljanje-pooblascenih-inzenirjev-za-leto-2020-2701/

Cena vključuje:

 • seminarsko gradivo,
 • pogostitev pred in med predavanji,
 • potrdilo o udeležbi in
 • pridobitev kreditnih točk s strani IZS za pooblaščene in nadzorne inženirje.

Pomembno:

 • Naročnikom portalov, online priročnikov in vestnikov založbe Verlag Dashöfer nudimo stalni 15 % popust pri udeležbi na seminarjih v okviru Centra za izobraževanje.
 • Za vsakega drugega in naslednjega udeleženca iz istega podjetja vam na pripadajočo kotizacijo priznamo 10 % popust.

Ponujeni popusti na ceno seminarja se obračunajo med obdelavo naročila v naročniškem oddelku in bodo upoštevani pri izstavitvi (pred)računa. V potrditvenem sporočilu o uspešni prijavi omenjeni popusti še niso upoštevani.

 • Zadnji rok za odjavo udeležbe je najkasneje tri delovne dni pred izvedbo izobraževanja, v nasprotnem primeru vam zaračunamo celotno kotizacijo.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Če vam razpisani termini seminarja ne utrezajo in bi želeli biti obveščeni o novih datumih, ali bi le želeli prejemati naše brezplačne novičke, vas vabimo k naročilu na brezplačni e-časopis Koledar seminarjev. Registracijo lahko opravite ˃˃˃ tukaj (op.: v seznamu je koledar seminarjev že označen).

Opis - Vodenje pogodb po FIDIC-u

Izobraževanje je namenjeno poglobljenemu pregledu institutov, ki jih pozna FIDIC ter razlikam med FIDIC pogodbami ter klasičnimi gradbenimi pogodbami. Na seminarju bodo izpostavljene glavne posebnosti FIDIC pogodb, način njihove uporabe ter vsi »triki«, ki jih mora poznati gradbeni izvajalec pri izvajanju FIDIC pogodb. Poudarek bo na določbah, ki jih izvajalec lahko uporabi, kadar želi uveljaviti svoje pravice ter prikazani načini uveljavitve pravic izvajalca.

Kontaktna oseba

Larisa Berginc
larisa.berginc@dashofer.si
+386 (0)1 434 55 96
+386 (0)31 829 101

Ciljna skupina - Vodenje pogodb po FIDIC-u

Na seminar vabimo naročnike, izvajalce in inženirje, zaposlene na različnih delovnih mestih, od vodij projekta (na strani izvajalca, naročnika in odgovornega inženirja) – vodja projekta, odgovorni vodja del, vodja investicije pri naročniku do operativnih vodij – vodja gradbišča, odgovorni vodja posameznih del, pomočniki vodij projekta, koordinatorji projekta itd., tehnične podpore, računovodskega kadra in pravnih svetovalcev. Pogodbe FIDIC morajo poznati tudi kadri, ki so na gradbišču zaposleni na operativni ravni, na primer delovodje. Pred samim začetkom izvedbe projekta je treba pripraviti celotno razpisno dokumentacijo po projektu FIDIC, zaradi česar morajo pogodbe FIDIC poznati tudi službe javnih naročil in pravna služba.

Imate vprašanja o seminarju?

Z veseljem vam pomagamo!

Input:

Predavatelj - Vodenje pogodb po FIDIC-u

Maja Prebil

Maja Prebil

Maja Prebil, je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S temi pravnimi področji se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja. Je soavtorica Priročnika za javno naročanje in soavtorica komentarja ZPVPJN.

mag. Maja Koršič Potočnik

mag. Maja Koršič Potočnik

je odvetnica v Ljubljani in specialistka na področju gospodarskega prava in javnih naročil. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri pravdah ter vlaganju revizijskih zahtevkov. Njena največja strast je gradbeno pravo ter FIDIC pogodbe. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3. Je pa tudi avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja ter priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi. Pred kratkim je izšel tudi njen Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC ter Priročnik za javno naročanje, katerega soavtorica je.

Maja Prebil

Maja Prebil

je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d. o. o., in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika kakor tudi s teoretičnega vidika. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Časovni razpored - Vodenje pogodb po FIDIC-u

08.45 – 09.00 Dobrodošlica ob kavi

09.00 – 10.30 Predavanje I. del s diskusijo

10.30 – 10.45 Krajši odmor

10.45 – 12.00 Predavanje II. del s diskusijo

12.00 – 12.45 Odmor za kosilo in priložnost za druženje

12.45 - 14.30 Predavanje III. del s diskusijo

14.30 - 15.00 Čas za vprašanja

15.00 - Zaključek srečanja